Klimaatinstallaties

Klimaatinstallaties regelen het binnenklimaat van een gebouw en leveren zo een belangrijke bijdrage aan het welzijn en functioneren van de gebruikers. Ze koelen, ontvochtigen, bevochtigen, ventileren en verwarmen een gebouw op zo'n manier dat er een klimaat ontstaat waarin mensen zich prettig voelen. TB Koel- en klimaattechniek installeert en onderhoudt verschillende soorten klimaatinstallaties waaronder luchtbehandelingsystemen, ventilatiesystemen en afzuiginstallaties.

Luchtbehandeling
luchtbehandelingkastKantoorgebouwen en verzorgingscentra maken vaak gebruik van luchtbehandelingsinstallaties waarbij de lucht in een centrale kast wordt behandeld (verwarmd, gekoeld, ververst, bevochtigd en of gefilteerd) om vervolgens via een kanalenstelsel in verschillende vertrekken geblazen en weer afgezogen te worden. Een aparte warmtebron zoals bijvoorbeeld een cv-ketel zorgt voor de warmte en een koelmachine wordt geïnstalleerd voor de koudeopwekking.

Ventilatiesystemen
ventilatie-systeem-vloerunitOmdat gebouwen tegenwoordig goed ge├»soleerd worden, is een optimaal functionerend ventilatiesysteem erg belangrijk. Ventileren heeft een gunstig effect op de gezondheidstoestand en voorkomt vochtproblemen en muffe geurtjes. Er zijn verschillende systemen waarmee een gebouw geventileerd kan worden. Een centraal ventilatiesysteem zorgt vooral voor een energiezuinige ventilatie. Met een warmteterugwinningssysteem wordt warmte uit de woning opnieuw gebruikt. Verder zijn er systemen die zelf de hoeveelheid ventilatie controleren en regelen. Wij adviseren altijd op locatie welk systeem het meest geschikt is voor uw ruimte.

Afzuiginstallaties
Afzuiginstallaties zuigen vervuilde lucht af en dragen daarmee, net als lucht- en ventilatiesystemen bij aan een gezonde werkomgeving. TB Koel- en installatietechniek installeert en onderhoudt complete afzuiginstallaties. Zo voorzien wij de installaties van hoogwaardige filter- en ontgeuringsystemen en kunnen wij de afzuiginstallatie onderdeel uit laten maken van een warmte-terugwinsysteem.

 

 

STORING?
T (026) 472 05 38

Contact

stekstempel1e Laurenskamp 4
6842 AM Arnhem
T (026) 472 05 38
M (06) 551 645 60
F (026) 472 05 39
KvK 09141487