Veelgestelde vragen over airconditioning

 

Hoe wordt de koelcapaciteit van de airco berekend?

Voor iedere ruimte kan er een berekening gemaakt worden. Vele factoren zijn hiervoor van belang. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:heeft de ruimte een plat dak, heeft de ruimte veel ramen/glas, is er binnen en/of buiten zonwering aanwezig, zijn er in deze ruimte veel warmtebronnen aanwezig zoals computers,verlichting, etc, zijn er veel mensen in de ruimte aanwezig etc. etc?Een veel toegepaste vuistregel voor normale ruimten is 40Watt/m3 (dus 40 Watt koelvermogen per kubieke meter van de betreffende ruimte)

In welke tijd kan ik het best een airconditioningsysteem aanschaffen?

In de meeste gevallen is dat de periode buiten het hoogseizoen. Dan bent u tijdens het hoogseizoen al verzekerd van een airco waardoor het prettig wonen en/of werken is.

Hoe energiezuinig is een airco?

Het energieverbruik is op jaarbasis verrassend laag. De kosten van het gebruik van een airco zijn sterk afhankelijk van de wijze hoe u het systeem gebruikt. Een groot deel van de energiekosten drukt u door onder andere het dichthouden van ramen en deuren, het neerlaten van zonwering en de instelling van de thermostaat. Ook periodiek onderhoud van de installatie is van groot belang.

Hoe vaak moet ik de filters vervangen of schoonmaken?

Als de airco dagelijks in gebruik is, moeten de filters maandelijks gecontroleerd worden. Een vervuild filter kan dan worden uitgezogen met een stofzuiger of - afhankelijk van het type filter - worden uitgewassen. wij bepalen bij het jaarlijks onderhoud of het filter vervangen moet worden.

Hoe werkt een airco?

Een airconditioner bestaat uit twee delen, het zogeheten splitsysteem, t.w.: een binnendeel en een buitendeel. Dunne leidingen zorgen voor de onderlinge verbinding van de apparatuur. Het binnendeel zorgt voor circulatie van de lucht in de ruimte en neemt ongewenste warmte op. Het buitendeel geeft deze warmte af aan de buitenlucht. Bij dit proces wordt bovendien vocht aan de ruimte onttrokken, wat eveneens een verkoelend effect oplevert.

end faq

STORING?
T (026) 472 05 38

Contact

stekstempel1e Laurenskamp 4
6842 AM Arnhem
T (026) 472 05 38
M (06) 551 645 60
F (026) 472 05 39
KvK 09141487